Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an

Joi, 20 Iunie 2024, ora 07:57
1201 citiri
Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
Dubaiul e un magnet pentru bogații lumii FOTO: Peakpx

Emiratele Arabe Unite se pregătesc să devină principalul magnet de bogăţie din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unei cercetări realizate de Henley Private Wealth Migration Report, transmite CNBC.

Micuţa naţiune din Golf sr urma să înregistreze un flux net fără precedent de peste 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârşitul anului 2024, potrivit raportului publicat pe 18 iunie.

Pe locul al doilea, la mare distanţă de Emiratele Arabe Unite, se află Statele Unite, cu un flux estimat de 3.800 de milionari până la sfârşitul anului - doar aproximativ jumătate din fluxul net de milionari migratori pe care îl anticipează ţara din Orientul Mijlociu.

Un record de 128.000 de milionari, sau persoane cu o avere netă mare cu o avere lichidă investibilă de 1 milion de dolari sau mai mult, se aşteaptă să se mute în 2024, potrivit raportului.

Acest număr depăşeşte recordul anterior de 120.000 de milionari care a fost stabilit anul trecut, potrivit Henley, adăugând că 2024 ”se conturează a fi un moment decisiv în migraţia globală a bogăţiei”.

Datele pentru raport au fost furnizate de firma globală de informaţii despre avere New World Wealth şi oferă informaţii despre intrările şi ieşirile de milionari şi despre modelele lor de migraţie la nivel global.

”Această mare migraţie a milionarilor este un canar în mina de cărbune, semnalând o schimbare profundă a peisajului global şi a plăcilor tectonice de bogăţie şi putere, cu implicaţii de anvergură pentru traiectoria viitoare a naţiunilor pe care le lasă în urmă sau a celor care devin nouyuua lor casă”, a declarat Dominic Volek, şeful grupului de clienţi privaţi la Henley & Partners.

Iată primele 10 ţări care ar urma să înregistreze cele mai mari intrări nete de milionari în 2024, potrivit Henley and Partners.

Emiratele Arabe Unite: +6.700

Statele Unite ale Americii: +3.800

Singapore: +3.500

Canada: +3.200

Australia: +2.500

Italia: +2.200

Elveţia: +1.500

Grecia: +1.200

Portugalia: +800

Japonia: +400

”În timp ce lumea se confruntă cu o furtună perfectă de tensiuni geopolitice, incertitudine economică şi tulburări sociale, milionarii votează cu picioarele în număr record, căutând păşuni mai verzi şi porturi mai sigure pentru bunurile şi interesele lor familiale”, a spus Volek în raport.

Emiratele Arabe Unite îşi consolidează din ce în ce mai mult poziţia de refugiu sigur pentru persoanele cu vere netă mare la nivel global, în mare parte datorită politicilor fiscale favorabile ale ţării, locaţiei strategice, infrastructurii de clasă mondială şi multe altele, potrivit raportului.

Ţara din Orientul Mijlociu oferă, de asemenea, ”o viză de aur”, menită să atragă talente pentru a locui în Emiratele Arabe Unite.

Viza are ca scop ”oferirea de rezidenţă pe termen lung investitorilor străini, antreprenorilor şi persoanelor talentate, inclusiv specialişti, studenţi şi cercetători care fac o investiţie semnificativă în ţară”, potrivit Henley & Partners.

Aceste fluxuri de migraţie în Emiratele Arabe Unite sunt în mare măsură stimulate de mişcarea din regiunea Orientului Mijlociu, India, Rusia, Africa şi, mai recent, afluxul aşteptat de persoane din Regatul Unit şi Europa, potrivit cercetării.

Singapore s-a clasat pe locul al treilea, cu un flux net estimat de 3.500 de milionari în 2024. Naţiunea insulară este, de asemenea, principala destinaţie pentru persoanele cu avere netă mare care doresc să se mute în Asia.

Japonia a intrat, de asemenea, în top 10, stimulată parţial de tendinţa post-Covid a unui flux de chinezi cu averi mari, potrivit raportului.

Iată cele 10 ţări sau teritorii care se estimează că vor înregistra cele mai mari ieşiri de milionari în 2024:

China: -15.200

Marea Britanie: -9.500

India: -4.300

Coreea de Sud: -1.200

Federaţia Rusă: -1.000

Brazilia: -800

Africa de Sud: -600

Taiwan (Chinese Taipei): -400

Nigeria: -300

Vietnam: -300

China ar urma să înregistreze cel mai mare exod de milionari, fiind estimat că 15.200 de persoane cu averi mari să părăsească ţara până la sfârşitul anului, potrivit raportului.

Marea Britanie ocupă locul al doilea, fiins estimat că va înregistra o pierdere netă de 9.500 de milionari până la sfârşitul lui 2024, urmată de India, care este pe cale sî piardă 4.300 de milionari în acest an.

Regatul Unit, anterior una dintre destinaţiile de top pentru cei bogaţi la nivel global, a înregistrat recent o mare ieşire de milionari.

”Ieşirea deja generată de turbulenţele economice şi politice din Marea Britanie riscă să fie accelerată de alte decizii politice nedorite înainte de alegeri”, a declarat Dr. Hannah White, director şi CEO al think tank-ului independent Institute for Government.

Milionarii părăsesc, de asemenea, China şi India în masă.

”Atât China, cât şi India înregistrează ieşiri nete mari ca urcare a succesului economiilor lor [considerabile] în a genera noi milionari, deşi încetinirea creşterii bogăţiei în China în ultimii ani ar putea însemna că pierderile susţinute devin mai dăunătoare în timp”, a spus White.

”Milionarii indieni părăsesc adesea sub-continentul în căutarea unui stil de viaţă mai bun, a unor medii mai sigure şi mai curate şi a accesului la servicii de sănătate şi educaţie premium”, a adăugat ea.

...citeste mai departe despre "Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an" pe Ziare.com

Samsung pregătește lansarea One UI 7.0. Cu ce îmbunătățiri vine și când se poate accesa versiunea beta
Samsung pregătește lansarea One UI 7.0. Cu ce îmbunătățiri vine și când se poate accesa versiunea beta
Samsung a lansat recent actualizarea One UI 6.1.1 pentru modelele Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6, punând accentul pe îmbunătățiri și optimizări specifice pentru aceste dispozitive...
Apple ar putea lansa cinci noi modele de iPhone în 2025
Apple ar putea lansa cinci noi modele de iPhone în 2025
Apple ar putea să lanseze în 2025 nu mai puțin de cinci noi modele de iPhone, conform unor informații recente oferite de leaker-ul chinez „Ice Universe”. Printre acestea se numără un...
#Emiratele Arabe Unite, #bogati, #miliardari, #mutare , #Stiri Finantare

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  6. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  7. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate
  8. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  9. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  10. Un australian pretinde că este inventatorul Bitcoin. Procurorii au demarat o anchetă pentru mărturie mincinoasă