Zevedei nu mai conduce AMPOSDRU

Marti, 03 Mai 2011, ora 17:41
1819 citiri
Zevedei nu mai conduce AMPOSDRU

Cristina Zevedei, sefa Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), a fost inlocuita din functie de ministrul Muncii, Emil Boc, conform NewsIn.

Zevedei era sefa AMPOSDRU din martie 2010.

Functia va fi ocupata temporar, pentru sase luni, de Carmen Ionel, care a activat la Directia Economica a AMPOSDRU, potrivit acelorasi surse.

Autoritatea gestioneaza fonduri europene pentru dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, avand ca beneficiari 1.650.000 de persoane.

"Ratiunile acestei schimbari din functie vor fi prezentate oficial de catre domnul Boc", au mai spus reprezentantii ministerului.

Demiterea lui Zevedei ar putea avea legatura cu scandalul in centrul caruia s-a aflat fostul ministru Ioan Nelu Botis, obligat sa demisioneze dupa ce presa, si apoi ANI, au confirmat ca sotia sa era consilier la un ONG care atrasese fonduri UE pentru programe de dezvoltare a resurselor umane. In plus, firma familiei Botis percepea chirie pentru sediul din Bistrita unde-si desfasura activitatea "Parteneriat Euroactiv".

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat pe 26 aprilie ca documente privind activitatea organizatiei Parteneriat Euroactiv au fost inaintate ANI si DLAF si ca se asteapta o decizie care sa fie baza legala pentru anularea proiectului si recuperarea banilor din fonduri europene. Muntean daduse de inteles ca este evaluata si activitatea sefei de la AMPOSDRU. Muntean a fost intrebata cum de nu si-au dat seama angajatii guvernamentali ca e o problema cu contractul respectiv. "Aici intr-adevar este o problema. Acei angajati ai statului ar fi trebuit sa-si dea seama ca exista o problema. (...) Daca nu si-a facut treaba seful Autoritatii de Management cred ca ar trebui sa demisioneze", a spus ea la Realitatea TV.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai fost chestionata daca si corpul de control al guvernului cerceteaza aceasta chestiune. "Nu stiu daca din partea Corpului de Control, dar cred ca veti avea rezultate in foarte scurt timp", a raspuns ea. " Stiu ceva, dar nu pot sa va spun in acest moment. Trebuie sa asteptam sa vedem ce se va intampla mai departe", a adaugat Muntean, in urma insistentelor din studio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#AMPOSDRU, #cristina zevedei, #emil boc, #ministerul muncii , #stiri Emil Boc