Vezi toate declaratiile lui Boc cu privire la Codul Muncii

Joi, 24 Februarie 2011, ora 23:38
1644 citiri
Vezi toate declaratiile lui Boc cu privire la Codul Muncii

Premierul Emil Boc a declarat, joi, in emisiunea "Editie speciala" de la TVR1, ca Guvernul isi va angaja saptamana viitoare raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, informeaza Mediafax. 

Declaratiile premierului la TVR:

- E incorect ca partidul pe care il conduc este asimilat cu coruptia atata vreme cat niciodata nu am facut zid in jurul unui demnitar. Am propus sa adoptam o regula prin care toti membrii PDL care sunt sunt in incidenta unei anchete a Parchetului sa fie suspendati din functii.

- Eu exclud ipoteza unei scindari in PDL. Partidul a rezistat tocmai pentru ca a fost o echipa si nu vad de ce acum, cand lucrurile au inceput sa mearga, ne-am separa.

E firesc la alegeri sa apara competitori si puncte de vedere diferite.Nu m-am legat niciodata de o functie si nu am aspirat la nicio pozitie. Voi vedea dupa Consiliul National de Coordonare.

- Sunt in relatii foarte bune cu Blaga, Videanu, Berceanu, Flutur si sunt sigur ca vom ramane aceeasi colegi si aceeasi prieteni.

- Legat de separarea functiei de presedinte al partidului de cea de premier, Boc a spus ca are o parere pe care o va exprima in cel mai scurt timp.

Dupa Consiliul National de Coordonare voi decide daca voi candida la functia de presedinte al PDL. Am condus partidul ca o echipa si nu ca o persoana solitara care ia decizii de una singura.

- In politica nu este pe viata, orice functie politica este temporara pentru ca asta este democratia. Partidul este acela care castiga.

Obiectivul meu este sa finalizez reforma legislatiei muncii. - Trebuie sa ne bazam pe productivitate si pe munca, ca sa avem o crestere economica sanatoasa pe termen lung

. - Nu vreau sa laud partenerii de coalitie, dar am avut o experinta extrem de placuta cu acestia. Daca am fost impreuna la greu, nu vad de ce nu am putea sa fim impreuna acum, cand lucrurile incep sa mearga bine. Nu am niciun fel de retinere legat de stabilitatea coalitiei.

- Legat de ceea ce s-a intamplat la Bihor, am avut o discutie cu Marko Bela, care m-a informat ca este o situatie locala, dar nu are niciun fel de incidenta in ceea ce piveste schimbarea politicii la nivel national

- Pentru mine parlamentarii din coalitie au aceeasi pondere.

Niciodata nu am luat decizii pana cand nu ne-am consultat partenerii. La nivelul coalitiei exista acordul pentru asumarea raspunderii si cred ca Codul Muncii va trece si Romania va avea o noua legislatie a muncii.

- Sunt convins ca noul Cod al Muncii va schimba ceea ce este in Romania la momentul de fata si oamenii isi vor gasi mai usor locuri de munca.

- Ii vom sprijini pe cei care au muncit mai greu sa primeasca mai multi bani la pensie.

- Cu siguranta contributiile de asigurari sociale vor scadea in partea a doua a anului, mai ramane sa stabilim exact cu cat. - Saptamana viitoare Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii. Se asteapta inca avizul Consiliului Economic si Social. 

#codul muncii, #emil boc, #cas , #stiri Emil Boc