Vezi ce inseamna "Cardul Kogalniceanu" pentru IMM-uri

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 17:02
1763 citiri
Vezi ce inseamna "Cardul Kogalniceanu" pentru IMM-uri

IMM-urile ar putea utiliza asa-numitul card Kogalniceanu prin care vor primi subventii la dobanzi si garantii la credite bancare, conform NewsIn.

Proiectul de ordonanta de urgenta prin care se propune introducerea cardului este analizat in acest moment de Guvern.

"Programul sprijina mediul de afaceri pentru dezvoltarea investitiilor si crearea locurilor de munca, program prin care statul se implica si sprijina direct IMM-urile pe cele doua componente", a declarat premierul Emil Boc.

Astfel, un IMM va putea beneficia de o subventionare a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului, insa dobanda subventionata nu va putea fi mai mare de 6,5% pe an.

In al doilea rand, statul va oferi o garantie de maximum 80% din valoarea creditului, dar garantia nu poate depasi 100.000 lei.

Pentru perioada care a mai ramas din 2011, fondul pentru subventionarea dobanzii este de 24.000.000 lei, iar pentru garantarea creditelor acordate de banci IMM-urilor fondul alocat este de 400.000.000 lei.

"Este posibil ca cel putin 4000 de beneficiari in 2011 sa intre sub incidenta prevederilor bugetare existente. In anii 2012 sau 2013, numarul lor se va tripla, cel putin.

Daca anul acesta programul va fi un succes, vom incerca sa gasim pentru ultima parte a anului resurse pentru suplimentarea bugetului. Este inca o forma de sprijin pentru mediul privat in vederea sustinerii dezvoltarii economice", a spus Emil Boc.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#credit, #credit bancar, #credit companii, #dobanda credit, #garantie credit , #stiri Emil Boc