Urban (PDL) cere premierului Boc demiterea vicepresedintelui ANRE

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 09:29
1547 citiri
Urban (PDL) cere premierului Boc demiterea vicepresedintelui ANRE

Senatorul Iulian Urban ii solicita premierului Emil Boc sa-l elibereze din functie pe Ioan Roman, vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energie caruia ii imputa "modul jalnic" in care s-a prezentat intr-o sedinta a plenului Senatului.

Urban sustine ca Roman a venit complet nepregatit la o sedinta de plen a Senatului demonstrand ca nu este capabil sa-si indeplineasca atributiile ce-i revin. "Roman a venit cu o intarziere de doua ore, la 19.10 asa ca a trebuit sa stam tot plenul sa-l asteptam, iar cand a venit nu stia ce punct de vedere sa sustina privind un proiect care viza majorarea cuantumului amenzilor pentru furinizorii de energie. Nu sunt de acord ca cei care platesc taxe si impozite la buget sa plateasca salariile unor oameni care nu stiu pe ce lume traiesc. Este inadmisibil", a declarat Urban pentru NewsIn.

Democrat-liberalul a spus ca este intolerabil ca o persoana cu rang de subsecretar de stat sa fie incapabil sa precizeze care este punctul de vedere al institutie pe care o reprezinta.

"Geoana il intreba care este punctul de vedere al ANRE, iar Roman nu stia ce sa raspunda. Pana la urma, a spus ca ANRE sustine partial proiectul, lucru care nu este prevazut in procedura parlamentara: ori il sustii, ori nu. Cred ca modul jalnic in care s-a prezentat este starea naturala a acestui domn. ANRE mai bine trimitea o femeie de serviciu", a spus pedelistul.

In consecinta, Urban ii cere lui Boc sa-l demita pe vicepresedintele ANRE.

"Il invit pe premier sa ia inregistrarile de pe TVR Info, sa le vizioneze si apoi sa-l demita", a conchis Iulian Urban.

Plenul Senatului a adoptat luni o propunere legislativa prin care sunt majorate de cinci ori amenzile aplicate distribuitorilor de energie electrica si de gaze naturale in cazul in care acestia nu-si respecta contractele cu consumatorii, urmand ca propunerea sa fie supusa votului deputatilor.

Senatorul PDL Iulian Urban, unul dintre initiatori, a explicat faptul ca majorarea amenzilor va responsabiliza societatile de distributie.

 

 

#demitere vicepresedinte anre urban , #stiri Emil Boc