Un nou val al crizei mondiale este posibil - Boc

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 00:05
1208 citiri
Un nou val al crizei mondiale este posibil - Boc

Un al doilea val al crizei economice mondiale este posibil, iar Romania spera ca UE sa poata rezolva problemele din zona euro si gasi solutii pentru Italia, ca si in cazul Greciei, fara ca ca in prezent Guvernul de la Bucuresti sa aiba in vedere noi masuri de austeritate, a declarat premierul Boc.

"Un al doilea val al crizei este posibil, speram ca Uniunea Europeana sa aiba capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins ca vor fi gasite solutii pentru Italia, ca si pentru Grecia, cu masuri dure de austeritate", a spus Boc, la postul B1 TV.

El a aratat ca Romania beneficiaza in prezent de stabilitate macroeconomica si a sustinut ca Guvernul de la Bucuresti nu are in vedere adoptarea altor masuri de austeritate.

Boc a declarat anterior ca Guvernul si Banca Nationala a Romaniei monitorizeaza atent situatia din Italia, sperand ca aceasta sa ramana sub control, autoritatile de la Bucuresti avand avantajul ca si-au facut inca de anul trecut "temele" pentru a asigura echilibrul bugetar si stabilitatea financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #emil boc, #faliment grecia, #italia , #stiri Emil Boc