UGIR 1903 vrea garantarea creditelor neplatite de bugetari

Vineri, 21 Mai 2010, ora 11:44
1605 citiri
UGIR 1903 vrea garantarea creditelor neplatite de bugetari

Patronatele nu sunt de acord cu scaderea cu 15% a pensiilor mai mici de 1.000 de lei si vor cere, vineri, premierului, sa gaseasca solutii alternative pentru a nu reduce pensiile mici, iar UGIR 1903 propune infiintarea unui fond special de garantare pentru creditele ce nu pot fi platite de bugetari.

"Reducerea cu 25% a salariilor ar putea crea mari probleme familiilor de bugetari care si-au facut credite la banci pentru a-si cumpara o casa. Solutia pe care noi o propunem Guvernului este sa infiinteze un fond special de garantare a acestor credite si sa ceara bancilor sa reesaloneze imprumuturile facute pe 20 sau 30 de ani", a declarat, pentru NewsIn, presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci.

Acest fond de garantare nu se va aplica celor care si-au cumparat un televizor sau un frigider, ci doar in cazul bugetarilor care au facut imprumuturi pentru a-si lua casa in ultimii ani, a adaugat Coraci.

Totodata, el a precizat ca nu este de acord cu reducerea pensiilor mai mici de 1.000 de lei si ca asteapta din partea primului ministru Emil Boc solutii alternative pentru a nu reduce veniturile mici ale pensionarilor.

Si Florin Costache, reprezentantul patronatelor in Consiliul Economic si Social (CES), si totodata presedinte al CES, a precizat, pentru NewsIn, ca patronatele nu sunt de acord cu reducerea pensiilor mai mici de 1.000 de lei si ca asteapta alte solutii din partea Guvernului pentru echilibrarea fondului de pensii.

Reactiile patronatelor vin dupa ce ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, joi, la finalul discutiilor cu sindicatele, ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor scapa de reducerea de 15%.

 

#bugetari, #credite, #fond, #garantare, #pensii, #ugir , #stiri Emil Boc