Tinta ministrilor lui Boc: combaterea evaziunii fiscale

Joi, 04 Februarie 2010, ora 23:17
821 citiri
Tinta ministrilor lui Boc: combaterea evaziunii fiscale

Premierul Emil Boc le-a cerut joi ministrilor sa elaboreze acte normative pentru combaterea evaziunii fiscale realizate prin metodele clasice, precum firmele fantoma ori cesionarea actiunilor societatilor care au restante la buget catre persoane decedate sau cu handicap.

Decizia a fost luata in cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, care a avut loc joi la Palatul Victoria.

Boc le-a cerut participantilor la sedinta sa elaboreze acte normative care sa contina solutiile identificate pentru zonele de evaziune fiscala deja cunoscute, precum firmele fantoma, cesionarea partilor sociale sau actiunilor de la firme cu obligatii bugetare neachitate catre persoane decedate, cu handicap ori cetateni straini din tari non-UE, sau exploatarea facilitatilor de care beneficiaza firmele in insolventa.

Membrii comitetului au prezentat in sedinta zonele de evaziune fiscala identificate in domeniile pe care le conduc.

La sedinta Comitetului interministerial au participat ministrii Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Elena Udrea, Catalin Predoiu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru, reprezentanti ai Ministerului Internelor si ai ANAF. 

#acte, #boc, #evaziune, #fiscala, #normative , #stiri Emil Boc

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”