Tinta ministrilor lui Boc: combaterea evaziunii fiscale

Joi, 04 Februarie 2010, ora 23:17
821 citiri
Tinta ministrilor lui Boc: combaterea evaziunii fiscale

Premierul Emil Boc le-a cerut joi ministrilor sa elaboreze acte normative pentru combaterea evaziunii fiscale realizate prin metodele clasice, precum firmele fantoma ori cesionarea actiunilor societatilor care au restante la buget catre persoane decedate sau cu handicap.

Decizia a fost luata in cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, care a avut loc joi la Palatul Victoria.

Boc le-a cerut participantilor la sedinta sa elaboreze acte normative care sa contina solutiile identificate pentru zonele de evaziune fiscala deja cunoscute, precum firmele fantoma, cesionarea partilor sociale sau actiunilor de la firme cu obligatii bugetare neachitate catre persoane decedate, cu handicap ori cetateni straini din tari non-UE, sau exploatarea facilitatilor de care beneficiaza firmele in insolventa.

Membrii comitetului au prezentat in sedinta zonele de evaziune fiscala identificate in domeniile pe care le conduc.

La sedinta Comitetului interministerial au participat ministrii Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Elena Udrea, Catalin Predoiu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru, reprezentanti ai Ministerului Internelor si ai ANAF. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acte, #boc, #evaziune, #fiscala, #normative , #stiri Emil Boc