Tariceanu catre Boc: Bugetul de stat pe 2009 e catastrofal

Marti, 17 Februarie 2009, ora 17:59
2359 citiri
Tariceanu catre Boc: Bugetul de stat pe 2009 e catastrofal

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, astazi, la dezbaterile generale ale bugetului de stat, ca Romania are cea mai mica datorie de stat si i-a transmis premierului Boc ca nu se moare din deficit bugetar si, fiiind in ceasul al 12-lea, Guvernul poate corecta proiectul de buget.

"Sa lamurim o chestiune. Nu vreau sa va dau lectii, puteti sa-l intrebati pe Pogea cum sta problema cu deficitul. Domnule Boc, deficitul si execedentul nu se raporteaza de la un an la altul. (...) Toate tarile europene au reusit sa se reconstruiasca si sa se modernizeze cu deficite mari si cu investitii mari. Romania are cea mai mica datorie din intreaga UE, si sa stiti ca nu se moare din deficit bugetar", i-a transmis Tariceanu actualului premier, Emil Boc.
El i-a explicat lui Boc ca, in consecinta, constructia bugetului pe 2008 nu are nimic de a face cu constructia bugetului pe 2009, informeaza Mediafax.

In plus, Tariceanu a mentionat ca se bucura ca bugetul a intrat in dezbaterea Parlamentului, dar a mentionat ca a asteptat mai mult timp decat se asteapta "mireasa la nunta".

"Ma bucur foarte mult ca astazi, in sfarsit, Guvernul ne permite sa facem o dezbatere generala a bugetului, dupa un record absolut la dezbaterea bugetului in comisii, caracteristic pentru un guvern care vrea sa dea Parlamentului un rol figurativ. Am asteptat acest buget mai mult decat este asteptata de obicei mireasa la nunta. Ce ni se prezinta azi e un buget catastrofal, cel mai prost din '90 pana in prezent si care va avea un efect sigur si garantat: intrarea economiei romanesti in recesiune, cu efecte asupra nivelului de trai, veniturilor cetatenilor si a locurilor de munca", a spus Tariceanu.

El a subliniat ca, in cazul in care coalitia PSD-PDL nu reuseste sa adopte masurile populiste promise in campanie, nu are alta solutie decat demisia.

"Sa stiti ca alta solutie nu aveti, daca vreti sa scapati de adoptarea acestor masuri populare, decat sa va dati demisia. insa, cred ca ar fi mai simplu in momentul de fata, sa faceti un proiect de buget realist, ca sa va faceti ceva mai putin de ras", a spus liderul PNL.

El le-a transmis, in final, guvernantilor ca se afla in ceasul al 12-lea si ca mai au timp sa faca un buget realist.

"Sunteti, dupa parerea mea, in ceasul al 12-lea, nu e prea tarziu, corectati acest buget catastrofal cat mai este vreme, pentru ca va spun ca romanii nu va vor ierta si ca veti plati dumneavoastra acest lucru e sigur, dar e pacat ca vor plati toti romanii si este regretabil", a conchis Tariceanu.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#buget, #bugetar, #criza, #deficit, #economica, #investitii, #recesiune , #stiri Emil Boc