Sistemul nu mai poate sustine pensiile privilegiate

Luni, 07 Iunie 2010, ora 23:20
1482 citiri
Sistemul nu mai poate sustine pensiile privilegiate

Proiectul legii pensiilor nu vizeaza masuri de austeritate, ci eliminarea unor privilegii si a unor pensii speciale de lux pe care sistemul public nu le mai poate sustine, a declarat, luni, in Parlament, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Nimeni nu este vinovat ca beneficiaza de pensii privilegiate si de lux, problema este ca actualul sistem nu le mai poate sustine", a spus Boc, remarcand totodata ca lideri ai opozitiei "plang" pe umerii pensionarilor ale caror venituri sunt reduse, dar sustin mentinerea inclusiv a pensiilor speciale.

Premierul a amintit totodata ca raportul dintre cea mai mica si cea mai mare pensie este de 1 la 100, intre 350 lei si 37.000 lei, intr-un sistem public in care o persoana incaseaza lunar si 20.000 lei, desi cuantumul contributiei sociale platit de-a lungul activitatii ii confera dreptul la o pensie de 2.400 lei.

El a asigurat din nou ca pensiile militare sub 3.000 lei nu vor fi afectate de procesul de recalculare, in timp ce pensiile care depasesc acest nivel vor fi reduse.

Premierul a cerut Parlamentului sa voteze favorabil proiectul legii pensiilor, insistand asupra faptului ca documentul nu include masuri de austeritate. 

#austeritate, #boc, #de, #masuri, #pensii, #privilegiate, #sistem , #stiri Emil Boc