Sindicatele sunt hotarate sa intre in greva generala

Joi, 20 Mai 2010, ora 17:04
1658 citiri
Sindicatele sunt hotarate sa intre in greva generala

Liderii confederatiilor sindicale aflati, joi, la negocieri cu premierul Emil Boc, ministrul Finantelor si ministrul Muncii, sustin ca nu au ajuns la o intelegere privind reducerile salariale si de pensii si ca vor hotari cel mai tarziu saptamana viitoare data la care vor declansa greva generala, informeaza NewsIn.

"

Toate federatiile afiliate CNSLR Fratia se vor intruni marti, 25 mai, pentru a decide asupra declansarii grevei generale, dupa ce nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu Guvernul", a declarat pentru NewsIn liderul sindical Marius Petcu, aflat la negocierile legate de masurile de austeritate anuntate de Guvern.

Premierul Emil Boc a declarat joi, inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca alternativa la masurile de austeritate anuntate de guvern este ca acestea sa nu mai poata fi platite deloc in decembrie.

"Salarii si pensii mai mici acum sau sa nu le mai platim deloc in decembrie", a spus Boc.

Cu acelasi prilej, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus ca, in opinia sa, modificarea scrisorii catre FMI, care contine si masurile de austeritate anuntate de guvern si contestate de sindicate, ar fi o eroare.

Tot inaintea discutiilor, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca scrisoarea catre FMI nu va fi modificata.

De cealalta parte, liderul BNS, Dumitru Costin, a spus ca, in opinia sa, Executivul va merge in continuare cu asumarea raspunderii pe masurile anuntate.

In schimb, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a afirmat ca spera ca discutiile de joi, la care va participa si premierul Emil Boc, sa aiba ca rezultat "dezamorsarea" situatiei ce ar putea duce la greva generala pe care sindicalistii o dau ca foarte probabila daca nu li se iau calcul propunerile.

Discutiile de la Ministerul Finantelor nu s-au incheiat la ora difuzarii acestei stiri.

#sindicate, #greva, #generala , #stiri Emil Boc