Sindicatele blocheaza Legea salarizarii in CES

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 11:37
1307 citiri
Sindicatele blocheaza Legea salarizarii in CES

Consiliul Economic si Social (CES) nu s-a putut intruni marti dimineata in sedinta pentru a da un aviz asupra legii salarizarii unitare, dupa ce sindicatele anuntasera inca de luni ca nu vor participa la intrunire, noteaza NewsIn.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, procedura legislativa va putea continua chiar si fara avizul CES, deoarece a fost indeplinita formalitatea de a se solicita un asemenea aviz care, de altfel, era consultativ.

Cele cinci mari confederatii sindicale au transmis luni seara printr-o scrisoare deschisa adresata premierului Emil Boc, ca nu vor participa la sedinta Comitetului Economic si Social, "in semn de protest fata de absenta unui dialog real si responsabil intre Guvern si sindicate si, in mod special, pe tema proiectelor legilor care vor reglementa salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice".

Legea salarizarii unitare nu a fost discutata in sedinta de Guvern de luni deoarece ii lipsea avizul CES.

Consiliul Economic si Social ar fi trebuit sa-si dea avizul asupra proiectului Legii salarizarii unitare chiar de vineri.

Premierul Emil Boc preciza pe 15 noiembrie ca Legea salarizarii unitare va fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, iar proiectul va ajunge luni, 22 noiembrie, pe masa conducerii Parlamentului, pentru stabilirea calendarului procedurii asumarii.

"Legea salarizarii unitare practic va fi luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente in vederea stabilirii calendarului procedurii de asumare in vederea adoptarii acesteia", a spus Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sindicate, #lege, #salarizare, #consiliul, #economic, #social, #ces , #stiri Emil Boc