Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se decide ierarhizarea functiilor in sectorul public

Se decide ierarhizarea functiilor in sectorul public

Partenerii de dialog social vor discuta cu reprezentanti ai Ministerului Muncii despre notele transmise de fiecare minister privind nomenclatorul de functii si nu vor aborda problema salarizarii decat dupa ce se va stabili ierarhizarea, a declarat secretarul de stat Valentin Mocanu.

"Vom face un inventar al notelor transmise de ministere. Cele care nu au trimis in sedintele anterioare note cu nomenclatoarele de functii le vor aduce azi. Vom vedea care sunt asemanarile, iar partea cu banii o vom aborda abia dupa ce se stabileste ierarhizarea", a spus Mocanu, referitor la intalnirea cu sindicatele, care va incepe la pranz.


Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca Executivul a aprobat principiile Legii salarizarii unice in sistemul bugetar, urmand ca proiectul de Lege sa fie elaborat de Ministerul Muncii pana in 30 iunie 2009.


Boc a mai spus ca legea salarizarii unice va fi implementata pe o perioada de trei ani, incepand cu 2010, iar raportul dintre salariul minim pe economie si salariul de baza maxim va fi de cel mult 1 la 15, prin cresterea salariilor mici si medii, concomitent cu inghetarea sau majorarea cu sume mici a salariilor mari.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1273 ori