Sarbu: ADS nu va mai fi desfiintata, dar reducem personalul

Marti, 11 August 2009, ora 13:15
1356 citiri
Sarbu: ADS nu va mai fi desfiintata, dar reducem personalul

Agentia Domeniilor Statului (ADS) nu va mai fi desfiintata, dar personalul va fi redus cu 20%, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

"Ordonanta privind descentralizarea a suferit o modificare vis-a-vis de ADS, care nu va mai fi desfiintata, dar va avea o reducere de personal de 20%", a afirmat Sarbu, informeaza Mediafax.

Premierul Emil Boc a solicitat, sambata, in sedinta Guvernului, conducerii Ministerului Agriculturii ca pana pe 26 august sa pregateasca proiectele de acte normative necesare pentru descentralizarea in domeniile pe care le coordoneaza.

Ministerul Agriculturii a anuntat, saptamana trecuta, ca zece din cele 31 de agentii si institutii aflate in subordine vor fi comasate in cinci structuri, conform programului de restructurare aprobat de Guvern.

Guvernul a decis sa restructureze 226 de agentii, astfel incat sa ramana doar 107, urmand ca 9.200 de posturi sa fie eliberate, iar veniturile proprii ale agentiilor sa fie virate direct la buget, realizandu-se economii totale de circa 150 milioane euro.

Din cele 107 agentii care vor ramane in urma acestui proces, 33 sunt conditionate de relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sarbu, #ads, #personal, #ministrul, #agriculturii, #boc , #stiri Emil Boc