Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si Bulgaria au discutat despre eliminarea taxelor de la podul Giurgiu-Ruse

Romania si Bulgaria au discutat despre eliminarea taxelor de la podul Giurgiu-Ruse

Guvernele Romaniei si Bulgariei au discutat vineri, la Sofia, despre reducerea si ulterior eliminarea taxelor impuse la trecere podului Giurgiu-Ruse, potrivit declaratiei premierului bulgar, Boiko Borisov, care a spus ca asteapta un raspuns din partea partii romane, relateaza NewsIn.

"Este vorba despre ridicarea taxelor pentru masinile care trec peste podul de la Ruse si despre posibilitatea de a repara podul respectiv astfel incat, pana se face podul de la Calafat-Vidin, cel de la Ruse sa fie functional. (...) Supunem aceasta problema atentiei ministrilor, asteptam si pozitia partii romane ca, pe etape, sa scadem aceste taxe pentru ca pe viitor sa le eliminam", a declarat premierul bulgar, Boiko Borisov, dupa intrevederea cu prim-ministrul roman Emil Boc.

La intrevederea de la Sofia au mai participat ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, si ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea. Radu Berceanu si premierul Emil Boc viziteaza vineri santierul podului peste Dunare de la Calafat - Vidin. In prezent, intre Romania si Republica Bulgaria exista un singur pod la Giurgiu - Ruse.


La darea in exploatare, Podul de la Calafat - Vidin va deveni al doilea pod peste Dunare intre Romania si Republica Bulgaria. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a comunicat ca proiectul noului Pod de la Calafat-Vidin reprezinta o optiune strategica prioritara, atat pentru Romania, cat si pentru Republica Bulgaria, de aliniere la sistemul de transport european si de asigurare a continuitatii Coridorului Pan-European de Transport nr. IV- ramura sudica. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1097 ori
Citeste mai multe despregiurgiu guverne pod romania ruse taxe