Restructurarea in sectorul public intra in etapa a II-a

Joi, 25 Martie 2010, ora 14:52
1788 citiri
Restructurarea in sectorul public intra in etapa a II-a

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor sa pregateasca a doua etapa a procesului de restructurare in sectorul public dupa reorganizarea agentiilor guvernamentale efectuata in vara anului trecut, operatiune care va presupune si disponibilizari si prin care se urmareste reducerea cheltuielilor bugetare. 

Solicitarea a fost formulata in sedinta de miercuri a Guvernului, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Boc a amintit membrilor Cabinetului ca la jumatatea lunii februarie le-a dat termen de o luna sa vina cu propuneri pentru etapa a doua a restructurarii in ministerele, institutiile si unitatile publice pe care le coordoneaza si a aratat ca, saptamana viitoare, se implineste o luna si jumatate de la acea solicitare. Astfel, la nivelul Guvernului vor incepe discutii cu titlu exploratoriu pe aceasta tema, iar ulterior Executivul va adopta un act normativ bazat pe concluziile la care s-a ajuns. Restructurarea are in vedere toate sectoarele bugetare, acolo unde este posibil", au aratat sursele.


Potrivit acestora, procesul de restructurare va presupune si noi disponibilizari de personal , iar scopul urmarit este limitarea cheltuielilor publice.


In luna ianuarie, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca va fi aplicat un program de circa 100.000 de disponibilizari in institutiile din sectorul bugetar, dar a retractat ulterior aceasta declaratie, dupa ce premierul Boc a precizat public ca numarul de concedieri va fi stabilit pe baza unor standarde de cost si ca lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati a fost "un inceput gresit de mandat al unor ministri".


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restructurare, # disponibilizari, # sector public , #stiri Emil Boc