Protestele transportatorilor programate miercuri se amana

Marti, 16 Martie 2010, ora 16:57
1089 citiri
Protestele transportatorilor programate miercuri se amana

Guvernul va discuta saptamana viitoare actul normativ care va incrimina pirateria in transport, iar luni va fi stabilit un calendar de adoptare a Legii unice a transporturilor, potrivit protocolului semnat marti de Executiv si transportatori, care amana protestele programate miercuri, relateaza NewsIn.

Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul negocierilor cu transportatorii, de la Palatul Victoria, ca cele doua parti au semnat un protocol prin care Guvernul se angajeaza sa promoveze un act normativ privind pirateria si o Lege unica a transporturilor.

Actul normativ care va incrimina pirateria in transportul de marfuri si persoane va fi elaborat pana vineri, urmand sa fie discutat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

Luni, reprezentantii Ministerului Transporturilor vor stabili si calendarul de adoptare a Legii unice a transporturilor.

Presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu, a declarat la finalul negocierilor ca protestele se suspenda pentru una-doua saptamani, timp in care va urmari daca Executivul isi respecta angajamentele. 

#proteste, # transportatori, # amanare , #stiri Emil Boc