Protestele sindicale continua miercuri in alte opt judete

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 12:26
1325 citiri
Protestele sindicale continua miercuri in alte opt judete

Principalele cinci confederatii sindicale continua miercuri, in alte opt judete, protestele de strada fata de modificarile aduse de guvern Codului muncii si fata de faptul ca Executivul si-a asumat raspunderea pe acest act normativ, potrivit NewsIn.

Actiunile se vor desfasura in judetele Brasov, Dolj, Bacau, Valcea, Braila, Ialomita, Timis si Salaj, potrivit calendarului stabilit de sindicalisti.

Pana la 16 martie, confederatiile Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian si CNSLR Fratia au programate actiuni de strada in toate judetele, respectiv in cate opt pe zi.

In ziua dezbaterii si votarii motiunii de cenzura la adresa cabinetului Boc, sindicalistii au anuntat ca vor protesta in Piata Constitutiei, intre orele 12.00 si 16.00, iar mitingul va avea titulatura "Votati motiunea!".

Sindicalistii mai spun ca iau in calcul inclusiv declansarea grevei generale, in martie.

"Pana la 14 martie, se aduna semnaturi in favoarea grevei generale si estimam ca la acest posibil protest ar putea lua parte circa un milion de oameni", a afirmat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Protestele au fost hotarate de membrii birourilor executive ale federatiilor din Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian si CNSLR Fratia.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, dupa ce premierul Emil Boc si-a asumat in fata Parlamentului Codul muncii, ca miercuri va fi citita motiunea de cenzura, iar saptamana viitoare, in 16 martie, se va da si votul. 

#sindicalisti, # proteste sindicale, # modificarile codului muncii , #stiri Emil Boc