Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa, peste 4.700 de contracte incheiate pana in prezent

Prima Casa, peste 4.700 de contracte incheiate pana in prezent

Statul a acordat garantii pentru 4.740 de locuinte prin Programul "Prima Casa", majoritatea deja construite si aflate in capitala, a anuntat vineri premierul Emil Boc.

"In acest moment sunt 5.200 de solicitari. In medie, se rezolva in jur de 150 de contracte pe zi. (...) Cam 48% din totalul solicitarilor sunt apartamente cu doua camere", a declarat Boc.

"In ceea ce priveste localitatile din tara, Bucurestiul se detaseaza cu 34% din solicitarile aprobate, Clujul cu 7,15, Timisul cu 5,57 si urmeaza Brasovul, Iasul, Sibiul, Constanta - dintre judetele din tara cu cele mai mari solicitari in privinta programului "Prima Casa", a mai adaugat premierul.


Valoarea medie a unei garantii este este 41.600 de euro, in conditiile in care valoarea maxima permisa de lege este de 60.000 de euro.

Premierul a spus ca cele mai multe locuinte sunt deja construite (prin Programul "Prima Casa" se acorda garantii si pentru construirea unei case de la zero, n.r.), dar considera ca Programul are "un efect bun" pentru ca dezgheata creditarea si da posibilitatea persoanelor care stau cu chirie sa achizitioneze o locuinta. La lansarea Programului, premierul enuntase, printre scopurile acestuia, si stimularea sectorului constructiilor.

"Cele mai multe sunt locuinte care sunt construite, fie inainte de 1989 sau dupa 1989. Procentul mai mic este cel al locuintelor noi. Si acum, in perioada urmatoare, s-a observat deja o crestere a procentului acelora care vin sa construiasca de la zero sau a locuintelor aflate in "rosu", a spus el.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2260 ori
Citeste mai multe despreprima casa locuinta creditare apartamente