Prima Casa: ofertele bancilor ar acoperi 60% din garantiile totale

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 16:11
1577 citiri
Prima Casa: ofertele bancilor ar acoperi 60% din garantiile totale

Datele neoficiale releva ca ofertele bancilor acopera minim 60% din plafonul total al garantiilor aferente creditelor din programul "Prima Casa", dupa decizia de reducere la jumatate a garantiei statului, a declarat, vineri, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor IMM, Aurel Saramet

El s-a intalnit, la sediul institutiei, cu premierul Emil Boc, pentru o evaluare a ofertelor depuse de banci dupa decizia Guvernului de a imparti garantia aferenta creditelor contractate pentru cumpararea unei locuinte prin programul "Prima Casa".

Intrebat de jurnalisti, inaintea discutiei cu seful Guvernului, cate banci au acceptat sa imparta riscul garantiei cu statul, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor IMM, institutie care gestioneaza programul "Prima Casa", a aratat ca nu numarul bancilor este important, ci cat anume este acoperit din plafonul total al garantiilor.

"Datele neoficiale arata ca ofertele bancilor acopera cel putin 60% din plafonul total al garantiilor", a spus Saramet.

El a aratat ca din garantiile totale de 200 milioane euro pentru acest an au mai ramas doar 40-50 milioane euro neacoperite, astfel ca intregul plafon ar urma sa fie epuizat in urmatoarele 8-10 zile.

Premierul Emil Boc a apreciat la randul sau ca impartirea garantiei cu bancile va permite acordarea de noi credite pentru inca 40.000 familii care doresc sa cumpere o locuinta prin programul "Prima Casa".

Guvernul a decis, miercuri, ca garantia statului la creditele contractate prin programul "Prima Casa" sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a declarat agentiei MEDAFAX ca persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de pana la 50 metri patrati vor putea contracta un credit pentru cumpararea unei noi locuinte prin programul "Prima Casa" indiferent de varsta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima casa, #banca, #garantie prima casa, #prima casa apartamente, #apartament prima casa , #stiri Emil Boc