Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa 4: vezi conditiile in care iti iei apartament

Prima Casa 4: vezi conditiile in care iti iei apartament

Guvernul a decis ca garantia statului la creditele contractate prin programul "Prima Casa" sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 mp, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii, transmite Mediafax.

Modificarea programului "Prima Casa" a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului, a anuntat premierul Emil Boc.

El a precizat ca nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobanda imprumutului si cuantumul garantiei.


"Bancile au la dispozitie trei luni pentru a participa la acest program, iar regula va fi «primul venit, primul servit». Intre banci va fi posibil transferul protofoliului de garantii", a spus Boc.


Executivul a decis totodata ca si persoane care in prezent detin o casa in suprafata utila maxima de 50 metri patrati si care doresc un confort sporit sa poata accesa credite prin acest program pentru cumpararea unei noi locuinte.


Surse oficiale au declarat ca a fost eliminat criteriul limitei de varsta, astfel incat programul "Prima Casa" sa poata fi accesat si de alte persoane decat tinerii in varsta de pana la 35 ani.


Guvernul a anuntat, saptamana trecuta, ca discuta cu bancile varianta reducerii la jumatate a garantiei statului la creditele alocate pana in prezent prin programul "Prima Casa", astfel incat suma de 750 milioane euro, reprezentand jumatate din garantiile emise, sa poata fi folosita in continuare pentru acordarea de noi imprumuturi.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2292 ori