Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posturile din administratie, blocate si in 2011

Posturile din administratie, blocate si in 2011

Guvernul va continua si anul viitor sa blocheze posturile din administratie, prin aprobarea ocuparii doar a unui singur post din sapte locuri eliberate, pentru a ajusta in continuare sectorul bugetar, rezulta din declaratiile premierului Emil Boc, potrivit Mediafax.

"In 2011, prin continuarea selectiei bazate pe ceea ce inseamna ocuparea posturilor care se elibereaza, doar unul din sapte, se ajusteaza in continuare sectorul bugetar, astfel incat sa ramana la un numar functional si, in acelasi timp, sa ne orientam ca oamenii sa-si poata gasi solutii alternative", a spus Boc luni seara, la postul public de televiziune.

El a aratat ca anul viitor va continua si politica de "disponibilizari naturale". In privinta numarului de bugetari in 2010, seful Guvernului a amintit ca acesta va fi redus cu 100.000 persoane raportat la ultimii doi ani, de la 1.397.000 angajati, in 2008, la 1.290.000 salariati, in decembrie 2010.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie.

Prin exceptie, ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea a cel mult 15% din totalul posturilor devenite vacante, dar numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Acest sistem permite angajarea doar a unui functionar pentru sapte posturi vacantate.

Un proiect de ordonanta de urgenta privind aplicarea Legii de salarizare unitara, obtinut si prezentat in luna ianuarie de MEDIAFAX, stabilea ca ocuparea posturilor vacante din institutiile publice va fi blocata atat pentru 2010, dar si pentru 2011. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1696 ori