Pogea: Majorarea plafonului pentru incalzire s-a facut din rezerva bugetara a Guvernului

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:56
1194 citiri
Pogea: Majorarea plafonului pentru incalzire s-a facut din rezerva bugetara a Guvernului

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a raspuns Camerei Deputatilor ca majorarea plafonului pentru a beneficia de ajutoarele pentru incalzire, cuprinsa in OUG 106/2009, s-a facut din redistribuiri de credite bugetare ale Ministerului Muncii si din fondul de rezerva bugetara a Guvernului, informeaza NewsIn.

Conducerea Camerei a decis, pe 26 octombrie, sa-i solicite premierului in exercitiu Emil Boc sa explice care au fost sursele financiare care au stat la baza emiterii OUG 106/2009 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, dupa ce Boc a solicitat deputatilor adoptarea OUG in procedura de urgenta.

Deputatii au adoptat, marti, Ordonanta de urgenta privind acordarea ajutoarelor de incalzire pe perioada iernii, cu amendamentul solicitat de premierul in exercitiu Emil Boc, in sensul majorarii plafonului pentru ajutoare de la 425 lei la 615 lei.

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat actul normativ, dupa ce Emil Boc a solicitat Parlamentului sa modifice OUG initial emisa de Guvern, prin care se acordau ajutoare de incalzire persoanelor ale caror venituri nu depasesc 425 lei, prin majorarea plafonului la 615 lei.

Si senatorii au adoptat, la 27 octombrie, OUG 106/2009 privind acordarea de catre stat a ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor cu amendamentele propuse de Executiv. 

 

#pogea, # majorare, # plafon, # incalzire, # ajutor , #stiri Emil Boc