Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pirelli vrea sa investeasca in Romania 450 milioane euro pana in 2014

Pirelli vrea sa investeasca in Romania 450 milioane euro pana in 2014

Investitiile realizare de grupul italian Pirelli in Romania pana la finalul anului trecut depaseau 300 milioane euro, urmand sa ajunga in 2014 la aproximativ 450 milioane euro, operatiunile Pirelli in Romania fiind lansate in anul 2005, a anuntat marti compania.

"Din 2005, anul in care si-a inceput activitatea in Romania si pana in anul 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro in marele centru industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme si o fabrica de cord metalic, ambele situate in Slatina. Zona industriala a fost completata in anul 2008 cu fabrica de la Bumbesti Jiu, judetul Gorj destinata filtrelor pentru motoare diesel", se arata in comunicat.

Potrivit Pirelli, 160 de milioane de euro sunt destinati proiectului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect demarat in anul 2008, si care urmeaza sa fie finalizat in anul 2013, avand drept obiectiv marirea capacitatii de productie si imbunatatirea competitivitatii fabricii Pirelli.

Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de stat in valoare de 28 de milioane de euro in cadrul colaborarii dintre Pirelli si Guvernul Romaniei.

Proiectul a fost inaugurat de primul ministru al Romaniei, Emil Boc, alaturi de presedintele grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera si ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito.


"Datorita noilor investitii, fabrica de anvelope pentru autoturisme de la Slatina va ajunge la sfarsitul anului 2011 la o productie de peste 7 milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere productia va atinge 10 milioane de anvelope anual", se arata in comunicat.

Prin proiectul de extindere a capacitatii de productie, fabrica s-a extins de la o suprafata de 100.000 metri patrati, la 160.000 metri patrati, urmand sa aiba 175.000 metri patrati la finalul proiectului.


"Investitia Pirelli de la Slatina are toate componentele unei investitii straine reusite si pentru asta va felicit si va multumesc in acelasi timp. Va multumesc pentru faptul ca ati ales Romania si continuati sa mentineti investitia in Romania", a spus Emil Boc in timpul evenimentului.

Potrivit Pirelli, fabrica de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare fabrica din grupul Pirelli.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1379 ori