Perioada indemnizatiei pentru copii ar putea fi injumatatita

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 15:00
1578 citiri
Perioada indemnizatiei pentru copii ar putea fi injumatatita

Perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ar putea fi modificata, dar cuantumul va ramane neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botis, precizeaza Mediafax.

Ministrul Muncii a spus ca sunt mai multe variante de modificare a reglementarilor privind indemnizatia pentru cresterea copilului.

Una dintre variantele luate in calcul se refera la injumatatirea perioadei de acordare a indemnizatiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.

Premierul Emil Boc spunea in 20 septembrie, ca Guvernul intentioneaza sa regandeasca indemnizatia de crestere a copilului, reducand "generozitatea" unor astfel de plati.

Curtea Consitutionala a validat, in 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizatie pentru cresterea copilului cu 15%, care nu va putea, insa, sa scada mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copil, #crestere, #indemnizatie, #perioada , #stiri Emil Boc