Pensiile si salariile nu mai cresc anul viitor

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 07:37
1253 citiri
Pensiile si salariile nu mai cresc anul viitor

Premierul Emil Boc sustine ca majorarea pensiilor si a salariilor pentru bugetari depinde strict de resursele bugetare si ca Executivul va promite majorarea pensiilor si salariilor doar daca exista perspectiva unei cresteri economice de 3,5%.

BNR a anuntat, sambata, ca este posibil ca estimarea de crestere economica pentru 2012 sa fie revizuita semnificativ in jos, pana la 2,5%. In acest context, este putin probabil ca Guvernul va majora salariile si pensiile bugetarilor.

Daca vom avea perspectivele respectarii indicatorilor macroeconomici, asa cum sunt astazi, de 3,5% crestere economica in 2012, putem discuta de o perspectiva mai optimista la Legea salarizarii. Daca aceste lucruri insa nu se vor confirma, nu vom avea lucruri noi, dar nu se va pune problema diminuarii drepturilor existente. Ne vom intinde atat cat ne este si ne permite plapuma", declara Boc la postul public de televiziune, citat de Cotidianul.

Duminica, economistul-sef al BNR, Valentin Lazea a precizat ca "perspectivele de crestere economica ar putea sa necesite revizuiri in sens descendent, avand in vedere contextul international si pierderea de tractiune a exporturilor, spre 2,5% in 2012".

Noi clarificări în calculul pensiilor după noua lege. În ce condiții un pensionar ar putea primi un punctaj suplimentar
Noi clarificări în calculul pensiilor după noua lege. În ce condiții un pensionar ar putea primi un punctaj suplimentar
Noua lege a pensiilor are menirea de a ”elimina inechitățile din sistem”, așa cum promit autoritățile. Potrivit ministrei Muncii, Simona Bucura-Oprescu, printre principalele modificări...
#pensii, #salarii, #salariu bugetar, #crestere economica, #emil boc pensii , #stiri Emil Boc