"Pensiile mici ar putea creste din aprilie"

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 11:25
1328 citiri
"Pensiile mici ar putea creste din aprilie"

Proiectul legii unitare a pensiilor publice va fi discutat in Guvern in cursul saptamanii viitoare, si nu pe 3 februarie cum era prevazut anterior, iar pensiile mici ar putea creste din luna aprilie in functie de situatia economica, a declarat, marti, premierul Emil Boc, citat de NewsIn.

"Am aceptat propunerea de a acorda o saptamana timp de dezbatere. Mai avem o saptamana la dispozitie, de azi, pentru ca legea sa fie finalizata in Guvern si apoi sa fie trimisa in Parlament. I

In acest moment, Romania isi poate permite sa indexeze cu rata inflatiei pensiile sociale minime, de 350 lei, iar restul pensiilor vor putea fi majorate in acest an, incepand cu pensiile cele mai mici, insa acest lucru il vom sti in luna aprilie. Totul va depinde de cum merge economia", a anuntat Boc, dupa intalnirea avuta marti cu reprezentantii pensionarilor.

Premierul Emil Boc declarase pe 24 ianuarie ca termenul-limita pentru adoptarea de catre Executiv a formei finale a Legii unitare a pensiilor publice este 3 februarie.

Boc a mai anuntat ca urmeaza sa fie constituit un fond de initiativa sociala "din resursele bugetului, ca urmare a cresterii economice", ce ar putea fi folosit pentru majorarea pensiilor.

Desi s-au aratat multumiti de discutiile avute cu primul ministru, pensionarii au anuntat ca nu renunta la proteste.

"Premierul ne-a spus ca, deocamdata, nu este posibil sa ni se acorde 45% din salariul mediu pe economie. Noi nu am fost de acord cu indexarea pensiilor functie de inflatie, insa primul ministru ne-a asigurat ca se vor cauta solutii.

Hotararea noastra este sa participam alaturi de confederatiile sindicale la protestele pe care ei le organizeaza", a spus presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor, Preda Nedelcu.

El a adaugat ca pensionarii au depus la Avocatul Poporului o solicitare prin care sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu neconstitutionalitatea Ordonantei 114 din 2009, privind unele masuri financiar-bugetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #lege, #pensii, #premier , #stiri Emil Boc