Patronatele: CAS pe dividende sau contracte de management, "o aberatie"

Joi, 04 Februarie 2010, ora 23:12
1755 citiri
Patronatele: CAS pe dividende sau contracte de management, "o aberatie"

Patronatele sustin ca prevederile din proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice privind aplicarea CAS pe dividende sau contracte de management sunt "o aberatie" si ca inclusiv masura de introducere a CAS pentru drepturile de autor ar fi la limita legalitatii.

Presedintele UGIR-1903, Cezar Corici, a declarat, joi, dupa discutiile din Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, ca in proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice sunt mai multe formulari gresite, iar punctele de vedere ale partenerilor sociali sunt "divergente".

Corici a precizat ca patronatele nu au formulat inca un punct de vedere scris privind proiectul de lege, dar resping prevederea privind aplicarea CAS pentru dividende. "O asemenea prevedere, prin care se impune CAS pentru dividende, este o aberatie.

Faptul ca am avut o lege proasta, neaplicata, nu inseamna ca trebuie sa continuam. (...) Dividendele, contractele de management trebuie exceptate. Din punctul nostru de vedere, si masurile privind drepturile de autor sunt la limita legalitatii", a declarat Coraci.

Vicepresedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu, a declarat ca sindicalistii au inaintat amendamentele la proiectul de lege, iar reprezentantii Ministerului Muncii au anuntat, in Comisia de Dialog Social, ca intentioneaza sa faca noi modificari in proiect.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii va fi finalizat in interval de o saptamana, ministrul Muncii fiind mandatat sa continue discutiile cu sindicatele, patronatele si organizatiile de pensionari privind acest act normativ, a anuntat, marti seara, premierul Emil Boc.

El a precizat ca proiectul de lege va fi finalizat dupa analizarea tuturor propunerilor formulate in cadrul dezbaterilor.

"Sunt convins ca mai pot fi discutate anumite aspecte care vizeaza diverse mecanisme ale legii. De aceea, am acceptat si propunerea federatiei pensionarilor si a sindicatelor si patronatelor de a acorda o saptamana inca timp de dezbateri si de propuneri, pentru ca legea sa fie finalizata in Guvern.

Deci mai avem o saptamana la dispozitie, incepand de azi (marti-n.r.), ca legea sa fie finalizata in Guvern, dupa care sa fie trimisa la Parlament si adoptata in aceasta sesiune", a spus Boc. Initial, proiectul de act normativ urma sa fie aprobat de Guvern in sedinta de vineri. 

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#patronate, #cas, #contracte, #dividende , #stiri Emil Boc