Oprea: Daca masurile de austeritate nu isi ating scopul, Guvernul are o problema

Sambata, 22 Mai 2010, ora 11:02
1255 citiri
Oprea: Daca masurile de austeritate nu isi ating scopul, Guvernul are o problema

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, spune ca, daca masurile de austeritate de reducere a salariilor si pensiilor, sustinute de Uniune, nu isi vor atinge scopul pana la sfarsitul anului, inseamna ca Guvernul are o problema si, raspunzand unei intrebari, a apreciat ca, intr-o astfel de situatie, "probabil" ca Executivul ar trebui sa plece, informeaza Mediafax.

Oprea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Ramnicu Valcea, ca, in cazul in care masurile de austeritate anuntate sa fie puse in practica dupa 1 iunie, de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor, sustinute de UNPR, nu isi vor atinge scopul in cateva luni, pana la sfarsitul anului, inseamna ca guvernul are o problema.

Liderul UNPR a precizat ca partidul sau sustine masurile de austeritate preconizate a se lua dupa 1 iunie, de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor, mai putin, conform mandatului partidului, reducerea pensiei minime garantate.

El a opinat ca, daca in cateva luni, pana la sfarsitul anului aceste masuri nu isi vor atinge scopul, inseamna ca Guvernul "are o problema" si intrebat daca intr-o astfel de situatie Guvernul trebuie sa plece, el a raspuns ca "probabil" poate sa faca aceasta.

Intrebat de reducerile de personal si de cheltuielile de la Ministerul Apararii Nationale, Oprea a precizat ca acestea s-au realizat "judicios", iar in ceea ce priveste pensiile militare, cele sub 3.000 de lei nu vor fi afectate de legea unica.

"Cat priveste reducerile de personal si de cheltuieli de la Ministerul Apararii Nationale, acestea au fost facute judicios. Noi am avut un buget de 1,31% din PIB si ne-am straduit sa ne incadram rezonabil in aceste limite. 75% au insemnat pensiile si salariile si 25% alte cheltuieli. Imaginati-va, desi stramtorati, armata romana, pe fronturile de lupta din Afganistan, a fost foarte apreciata de inalti emisari NATO.

Privitor la pensii, am avut o discutie cu ministrul Muncii, Mihai Seitan si cu premierul Emil Boc si a ramas stabilit faptul ca pensiile sub 3.000 de lei nu vor fi afectate de legea unica a pensiilor. Acest lucru il vor sustine si parlamentarii nostri in Camera Deputatilor la dezbaterea legii", a mai precizat Gabriel Oprea.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#austeritate, #guvern, #masuri, #oprea, #pensii , #stiri Emil Boc