Obiectul de activitate al Fondului de Garantare a Creditelor a fost extins pentru "Prima Casa"

Joi, 28 Mai 2009, ora 10:03
1312 citiri
Obiectul de activitate al Fondului de Garantare a Creditelor a fost extins pentru "Prima Casa"

Obiectul de activitate al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM a fost extins de Guvern prin ordonanta de urgenta, astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor, pentru programul "Prima Casa", a anuntat premierul Emil Boc.

"Am extins obiectul de activitate al Fondului National de Garantare a Creditelor dand posibilitatea acestuia sa garanteze si creditele care vor fi acordate in cadrul programului Prima Casa, destinat acelora care nu au o locuinta in proprietate.

Maine (joi-n.r.), vom avea discutii cu bancile care vor dori sa faca parte din acest program si vom porni de la doua conditii minimale: avans 5% din credit si dobanda mica", a spus Boc.

El a precizat ca reprezentantii Ministerului Finantelor se vor intalni, joi, cu cei ai bancilor, pentru a stabili detaliile programului, relateaza Mediafax.

Guvernul a anuntat, in urma cu o saptamana, un program prin care creditele contractate pentru cumpararea primei locuinte vor fi garantate de stat in limita maxima de 60.000 euro.

Garantia va fi acordata persoanelor care achizitioneaza pentru prima data o locuinta si care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

Nepenalizarea rambursarii anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din imprumut si perceperea de dobanzi cat mai scazute sunt criteriile anuntate de premierul Emil Boc pentru selectia bancilor care doresc sa fie incluse in programul guvernamental de garantare a creditelor pentru cumpararea primei locuinte.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un imprumut in valoare de 100 milioane euro, cu garantia statului pentru 80% din suma, iar obiectul de activitate al Fondului va fi extins astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor. 

#credite, # imprumut, # dobanzi, # IMM , #stiri Emil Boc