Oamenii de afaceri nu vor marirea salariilor bugetarilor

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 14:37
1948 citiri
Oamenii de afaceri nu vor marirea salariilor bugetarilor

Florin Pogonaru, presedintele AOAR, a declarat ca mediul de afaceri critica faptul ca s-a decis marirea salariilor bugetarilor si nu reducerea CAS, conform NewsIn.

"FMI vrea sa asiguram un echilibru bugetar. Cum se asigura acel echilibru, acordand prioritate aducerii salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de reducere sau reducerii CAS-ului, aceasta este optiunea politicianului. Noi spunem ca este optiunea politicianului roman sa nu scada CAS-ul in momentul de fata si prefera sa cresca salariile bugetarilor. Iar FMI nu a spus: 'dati la bugetari banii inapoi'. Este o alegere politica, iar aceasta alegere ne deranjeaza", a spus Pogonaru.

Reprezentantii AOAR au atras atentia ca nu numai bugetarii sunt votanti, ci si mediul de afaceri.

"Atragem atentia ca si alte tari au crescut TVA, dar aceste majorari au fost insotite de masuri de crestere a atractivitatii mediului de afaceri", a mai spus Pogonaru.

Premierul Emil Boc a declarat, saptamana trecuta, la Realitatea TV, ca salariile bugetarilor vor reveni la nivelul din vara anului 2010 in cursul anului 2012, cel mai probabil in doua transe, dintre care una va fi acordata in prima jumatate a anului, inainte de alegerile locale.

"Anul viitor, pensiile, potrivit legislatiei in vigoare, vor fi majorate cu rata inflatiei 100%, plus 50% din cresterea valorii salariului mediu brut pe economie. Incepand cu 1 ianuarie. (...) In privinta salariilor, in 2012 vom recupera in integralitate pierderile salariale din anul 2010. Probabil ca va fi vorba de doua transe pe parcursul anului 2012", a spus Boc, mentionand ca acest lucru depinde de continuarea reformelor si de evitarea "populismului".

Premierul a subliniat ca aceste calcule sunt bazate pe estimari de crestere economica de 1,5-2% in anul 2011 si de 3,5-4% in 2012.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#reducere cas, #crestere salarii bugetari, #scadere salarii bugetari, #taiere salarii, #marire salarii, #aoar, #florin pogonaru , #stiri Emil Boc