Nita, lui Boc: cota unica va duce la faliment

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:53
1106 citiri
Nita, lui Boc: cota unica va duce la faliment

Deputatul PSD Constantin Nita i-a recomandat, luni, in plenul Camerei, premierului Emil Boc sa renunte la cota unica de impozitare, sa elimine impozitul minim, sa urgenteze adoptarea a cinci proiecte de lege necesare, aratand ca Boc a marsat pe vechile programe, care nu au efect bun pentru economie, potrivit Mediafax.

La dezbaterea din Camera Deputatilor solicitata de PNL, Nita a spus ca prezentarea ampla facuta de primul ministru situatiei socio-economice arata ca tara merge bine, dar lucrurile nu stau asa si ca nicio tara din UE nu a luat asemenea masuri dure de austeritate impotriva propriului popor ca Romania.

"Primul ministru a marsat pe vechile proiecte, care, din pacate, nu au un efect bun pentru economie", a spus Nita, enumerand proiectele "Prima casa", "Rabla", "Primul siloz", reabilitarea termica a cladirilor, care, in opinia sa, nu sunt de succes.

El a aratat ca anul viitor va fi mai prost ca acest an si ca proiectele anuntate de primul ministru nu au avut succesul dorit. "Domnule prim ministru, tineti foarte mult la cota unica. Va va duce la faliment. Ascultati ce va spun oamenii mai batrani.

Cota unica nu a adus mai mult de 31%. Va aduce mai mult cota progresiva", a adaugat deputatul PSD.

Constantin Nita a mai afirmat ca recomanda premierului sa urgenteze adoptarea a cinci legi pentru sprijinirea mediului de afaceri, care stau in Parlament, printre care legea holdingului, stimularea afacerilor pentru tineri, actul unic de control.

Nita a spus ca tara se afla in criza economica profunda si si-a exprimat speranta ca la motiunea de cenzura Guvernul Boc va cadea.

#nita, #boc, #criza, #cota unica , #stiri Emil Boc