Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Negocierile cu Bechtel, incheiate pana la 1 octombrie

Negocierile cu Bechtel, incheiate pana la 1 octombrie
Presedintele Partidului Democrat a anuntat, ieri, cu un ton vehement ca, daca negocierile dintre reprezentantii Ministerului Transporturilor si societatea Bechtel nu vor fi finalizate pana la 1 octombrie, va cere ca discuttiile pe baza contractului sa fie publice.Aceasta inseamna dezvaluirea tuturor clauzelor contractului. A"Sa vedem din ce cauza stagneaza. E de vina statul, sau Bechtel, sau PSD, care a omis sa treaca prin Guvern anexele contractului? Nu mai putem astepta la infinit. Voi cere ca, pe ordinea de zi a Consiliului National al Coalitiei, sa fie trecuta aceasta chestiune, liderii sa fie informati la zi care este mersul negocierilor si unde se impotmolesc, vom cere rapoarte de la Finante si Transporturi. Dar negocierile nu trebuie sa se incheie mai tarziu de 1 octombrie si cer disponibilitate din partea ambelor partiA", a afirmat Emil Boc, care doreste reluarea rapida a lucrarilor la autostrada A"TransilvaniaA". Liderul democrat a subliniat ca exista prevederi bugetare pentru ca lucrarile sa poata continua, insa legea romana nu permite decontarea lucrarilor in avans, cum ar cere Bechtel. A"Exista posibilitatea ca unele clauze sa fie modificate in conformitate cu legea sau exista varianta de a se modifica legea, dar asta ar dura mai multA", a adaugat Boc.
In opinia sa, actualul sezon de lucrari nu este compromis, desi se apropie iarna, deoarece in aceasta perioada se pot face studiile necesare autostrazii. Presedintele PD considera ca nu se poate spune despre A"TransilvaniaA" ca este pe locul trei pe lista prioritatilor Guvernului, deoarece A"exista bani prevazuti in buget si sunt contractate credite externeA".

Reamintim ca din 1 septembrie, cei circa 600 de muncitori care au lucrat la autostrada (12 kilometri de terasament, in judetul Cluj) sunt someri si incearca sa se angajeze la societatea italiana de constructii Garboli.

Gandul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 867 ori