Modificarile la Codul Muncii: urmeaza sedinta speciala

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 23:30
2066 citiri
Modificarile la Codul Muncii: urmeaza sedinta speciala

Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, proiectul de modificare a Codului Muncii si intentioneaza sa se reuneasca in urmatoarele zile in sedinta speciala pentru a aproba documentul, asteptand si avizul Consiliului Economic si Social (CES), au declarat surse oficiale, informeaza Mediafax. 

Modificarile Codului Muncii vor fi promovate prin angajarea raspunderii Guvernului in Parlament.

Informatia a fost confirmata ulterior de catre purtatorul de cuvant al Guvernului, care a aratat ca Executivul asteapta avizul CES si al Consiliului Legislativ, dupa care se va reuni in sedinta pentru a adopta modificarile la Codul Muncii in procedura de angajare a raspunderii.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

El a mai spus ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Premierul a precizat ca, in urma acestor consultari, Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.

#codul muncii, #modificari la codul muncii, #proiectul de modificare , #stiri Emil Boc