Ministrii vor fi trasi la raspundere daca nu se incadreaza in cheltuielile de personal

Joi, 02 Iulie 2009, ora 16:26
1248 citiri
Ministrii vor fi trasi la raspundere daca nu se incadreaza in cheltuielile de personal

Ministrii raspund politic si legal daca nu se incadreaza pana la finele anului in cheltuielile de personal prevazute in buget, a declarat joi premierul Emil Boc, potrivit NewsIn.

"Fiecare ministru a primit in urma rectificarii bugetare o foaie semnata de mine in care s-a spus foarte clar: in urma diminuarii cu 20% a cheltuielilor de personal trebuie sa va incadrati pana la sfarsitul anului in limita prevazuta in buget si ceruta si precizata suma.

Nerespectarea acestei incadrari atrage raspunderea politica si legala a ministrului in cauza", a declarat Boc la postul public de radio.

Premierul a precizat ca le-a dat ministrilor si "un instrument" prin care sa se poata incadra in limitele prevazute pentru cheltuielile de personal - reducerea sporurilor salariale.

Seful Executivului a precizat ca, pana in luna iulie a acestui an, cheltuielile de personal pe anul 2009 sunt mai mari decat in 2008 pentru ca fostul Guvern a luat decizia majorarii salariilor in 2008, cu aplicabilitate din 2009.

"Noi suntem obligati sa aplicam de la 1 ianuarie la 1 decembrie toate aceste majorari salariale care au avut loc in anii anteriori", a spus

#boc, #cheltuieli, #personal, #sporuri , #stiri Emil Boc