Ministrii se plang ca raman fara functionarii din subordine

Joi, 10 Iunie 2010, ora 10:44
1538 citiri
Ministrii se plang ca raman fara functionarii din subordine

Unii ministri au reclamat in Guvern ca functionari din subordine, ca soferi, secretare si alti angajati, vor sa plece la alte ministere unde au vazut ca se castiga mai bine, mai ales dupa prezentarea veniturilor, si au generat o discutie in urma careia s-a decis ca salariile acestora sa fie unitare.

Surse participante la sedinta de miercuri a Guvernului au declarat agentiei MEDIAFAX ca unii dintre ministri au reclamat faptul ca mai multi functionari pe care ii au in subordine, precum soferi, secretari, dar si angajati incadrati pe alte posturi sunt tentati sa plece spre alte ministere si institutii publice unde au observat ca persoane incadrate pe un post echivalent sunt mai bine remunerate, nemultumire amplificata dupa prezentarea publica a veniturilor din aceste institutii.

"De exemplu, s-a vazut ca sunt soferi platiti cu 4.000 lei lunar, in timp ce altii nu trec de 1.200 lei. Aceasta situatie a generat o nemultumire la nivelul angajatilor din ministere, care au inceput sa fie tentati sa plece spre acele institutii unde au observat ca se castiga mai bine", au spus sursele.

In urma discutiei din Guvern, premierul Emil Boc a cerut ca, in termen de o saptamana, prin ordonanta de urgenta sau ordin de ministru, salariile soferilor, secretarelor si altor angajati din ministere sa fie uniformizate.

Datele prezentate incepand cu saptamana trecuta de catre institutiile publice privind veniturile angajatilor in luna aprilie 2010 au indicat ca, in unele structuri, precum ministerele Finantelor si Muncii, sunt soferi platiti lunar cu peste 4.000 lei, mai bine ca unii secretari de stat, in timp ce altii au salarii cuprinse intre 2.000 lei si 3.000 lei.

In alte institutii, ingrijitorii sunt platiti cu aproape 2.000 lei, mai bine decat un consilier juridic asistent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #ministri, #salarii, #subordine , #stiri Emil Boc