Ministrii parlamentari PDL, sansa bugetului pe 2010?

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 08:21
1608 citiri
Ministrii parlamentari PDL, sansa bugetului pe 2010?

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca una din solutiile ca bugetul pe 2010 sa ajunga in Parlament este ca acesta sa fie asumat ca initiativa legislativa a ministrilor PDL din cabinetul demis, care sunt si parlamentari.

"Munca la buget este foarte avansata si la inceputul lunii noiembrie, in prima decada proiectul va fi finalizat. Vom discuta aspectele de natura constitutionala, dar noi ne vom face datoria si vom avea bugetul pregatit", a declarat premierul demis la un post de televiziune.

Intrebat cum poate trimite la Parlament bugetul acest Guvern demis, Boc a spus: "Poate fi formula prin care membrii Cabinetului care sunt si parlamentari sa semneze initiativa proiectului de buget si sa-l trimita la Parlament. Poate fi o solutie, dar trebuie analizate si altele".

De asemenea, premierul a mai spus ca din intalnirea cu reprezentantul FMI Jeffrey Franks pe care a avut-o joi, precum si din declaratia acestuia de vineri potrivit careia pentru depasirea problemelor economice este nevoie de o coalitie de partide, se poate intelege ca FMI asteapta ca partidele sa faca un efort comun pentru adoptarea bugetului de stat.

"Din ce am inteles din discutia de aseara se referea la faptul ca adoptarea legii bugetului de stat presupune in Parlament ca mai multe partide politice sa faca efortul politic sa treaca aceasta lege a bugetului de stat, una din cele mai importante conditii pentru ca urmatoarea transa sa fie aprobata", a mai declarat Emil Boc. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministri, #parlament, #buget, #boc , #stiri Emil Boc