Ministrii, interesati sa afle daca pot folosi iarna anvelope all season

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 14:43
1687 citiri
Ministrii, interesati sa afle daca pot folosi iarna anvelope all season

Membrii Guvernului au discutat, miercuri, ordonanta privind obligativitatea anvelopelor de iarna, iar premierul Boc a intrebat, urmarit atent de ministri interesati de masinile personale, daca pneurile all season respecta noile norme, Boagiu spunand ca acestea pot fi folosite in continuare, anunta Mediafax.

Proiectul de ordonanta initiat de Ministerul Transporturilor privind obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna pentru sezonul rece a fost discutat de Guvern in prima lectura.

Surse participante la discutii au declarat agentiei MEDIAFAX ca atat premierul Emil Boc, cat si ceilalti membri ai Cabinetului au dorit sa stie de la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, daca anvelopele all season sunt suficiente pentru a respecta noua legislatie propusa de catre minister.

"Ministrul Boagiu a prezentat prevederile ordonantei, in care au fost incluse mai multe tipuri de anvelope obligatorii pentru iarna, iar premierul, urmarit atent de mai multi ministri care se afla in aceasta situatie, a intrebat daca este suficient sa echipeze automobilul cu anvelope all season.

Ministrul a raspuns ca acest tip de anvelope va fi suficient pentru sezonul rece, reiesind ca, intr-un astfel de caz, nu mai este necesara echiparea cu anvelope exclusiv de iarna", au aratat sursele citate.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a lansat in dezbatere publica un nou proiect de ordonanta care prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna in sezonul rece si estimeaza ca statul va incasa TVA de 445 milioane euro din vanzarile de cauciucuri.

Conform proiectului, conducatorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna in sezonul rece vor fi penalizati cu 9 pana la 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#dotari, #anvelope iarna, #all season, #ministri , #stiri Emil Boc