Ministrii au renuntat la 20% din salariu

Sambata, 29 August 2009, ora 18:36
1338 citiri
Ministrii au renuntat la 20% din salariu

Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat ca ministrii au semnat declaratiile pe propriile raspundere prin care renunta la 20% din salariul net cuvenit in urmatoarele patru luni, fapt ce va aduce la buget venituri suplimentare de aproximativ 96.000 lei, precizeaza NewsIn.

In cadrul sedintei de Guvern de sambata, ministrii au semnat declaratiile pe proprie raspundere prin care renunta la 20% din salariul net, banii urmand sa ramana ca donatie la bugetul de stat. Ramane neschimbata modalitatea de completare a declaratiilor de avere ale membrilor Cabinetului, deoarece aceste declaratii se completeaza cu sumele ce reprezinta salariul brut.

"Decizia membrilor Executivului a fost aceea de a transpune in practica initiativa primului-ministru, anuntata in iulie, ca membrii Cabinetului sa renunte voluntar la 20% din drepturile salariale in spiritul politicii de rationalizare a cheltuielilor publice. Aceasta initiativa trebuie privita ca un gest de solidaritate in aceasta perioada grea", a declarat Ioana Muntean.

Astfel, premierul Emil Boc si vicepremierul Dan Nica renunta de bunavoie la 1200 de lei pe luna, in timp ce ministrii, secretarul general al Guvernului, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul si seful Departamentului pentru Afaceri Europene vor incasa cu 1100 de lei mai putin.

Economia astfel realizata este 24.000 de lei pe luna. 

#ministri, #salariu, #bugetari , #stiri Emil Boc