Ministerul IMM-urilor reduce 200 de posturi si pastreza 2 agentii

Luni, 03 August 2009, ora 09:12
1497 citiri
Ministerul IMM-urilor reduce 200 de posturi si pastreza 2 agentii

Constantin Nita, ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, a declarat ca ministerul sau va pastra doar doua agentii in subordine, ANPC si OSIM, iar numarul de posturi va scadea cu 200 din cele 680 cate are ministerul in momentul de fata, urmand sa fie disponibilizate aproximativ 130 de persoane, precizeaza NewsIn.

Nita a declarat ca, in cadrul intalnirii de sambata pe care a avut-o cu premierul Emil Boc, s-a convenit ca Ministerul IMM-urilor sa pastreze doar doua agentii in subordine, acest lucru echivaland cu scaderea numarului de posturi de la 680 la 480.

"Am propus o restructurare in care vom ramane cu doua institutii mari in subordine: Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM). Celelalte vor trece ca directii in cadrul ministerului", a precizat ministrul.

Nita a spus ca restructurarea se concretizeaza in reducerea cu 200 de posturi a schemei de personal si disponibilizarea a 120-130 de functionari.

In schimb, PSD nu este de acord cu o reducere drastica de 20% a personalului bugetar, despre care Nita a spus ca nu a fost niciodata luata in calcul in cadrul Guvernului. Social-democratul a pledat pentru mentinerea locurilor de munca din sistemul bugetar, chiar si cu pretul unor diminuari salariale.

"Daca in mod exceptional se va pune problema disponibilizarilor, problema trebuie discutata cu partenerii sociali, cu sindicatele si cu organizatiile din administratia publica locala. Dorinta noastra este ca aceste lucruri sa fie discutate si in cadrul coalitiei", a afirmat vicepresedintele PSD Constantin Nita.

El a admis ca ponderea in PIB a cheltuielilor cu salariile bugetarilor este prea mare, de 8% din Produsul Intern Brut, iar ponderea lor ar trebui limitata la 6-6,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agentii, #disponibiliari, #imm, #minister, #posturi , #stiri Emil Boc