Mesajul lui Boc la criza: Precautie, vigilenta, dar nu panica

Marti, 09 August 2011, ora 13:57
1102 citiri
Mesajul lui Boc la criza: Precautie, vigilenta, dar nu panica

Chiar daca Romania sta mai bine decat in 2008 in raport cu criza, tara nu este imuna la ceea ce se intampla in zona euro, a precizat premierul Emil Boc care a mai adaugat ca mesajul sau referitor la o noua criza economica este "precautie, vigilenta, dar nu panica", informeaza Mediafax.

 

Prezent la Arad pentru a vizita santierul centurii rutiere in regim de autostrada, premierul Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti ce masuri ia Guvernul pentru a preintampina o eventuala noua criza mondiala, el raspunzand ca mesajul sau este "precautie, vigilenta, dar nu panica".

"Trebuie sa fim in continuare extrem de precauti privind politica bugetara si fiscala a statului, de a ne incadra in tintele de deficit asumate cu Comisia Europeana, de a nu face niciun exces bugetar si de a nu repeta greselile anului 2008. Dar nu e cazul de panica. Romania e mai bine pregatita decat in 2008 pentru a face fata provocarilor economice internationale", a spus Boc.

Premierul a adaugat ca in 2008 Guvernul Tariceanu "majora pensii, salarii, crestea numarul de bugetari, cheltuia doua miliarde de euro din vanzarea BCR si lasa Romania complet nepregatita in fata crizei".

"Dar chiar daca stam mai bine decat in 2008 in raport cu criza, nu suntem totusi imuni la ce se intampla pe piete mondiale si in special in zona euro, in special privind ce s-ar putea intampla in Italia sau Spania", a declarat Emil Boc.

Boc a mai spus ca va continua politica de ocupare a posturilor in sectorul bugetar si reforma companiilor. 

"Avem un an electoral in fata, dar nu avem nici intr-un caz un an electoral din punct de vedere al politicilor bugetare si fiscale. Politica de ajustare bugetara, de continuare a reformelor, merge mai departe indiferent de existenta sau neexistenta unui an electoral, pentru ca numai asa Romania poate sa reziste in aceasta competitie globala", a afirmat Boc.

#criza, #mesaj boc criza, #zona euro, #datorii suverane europa, #emil boc, #politica bugetara , #stiri Emil Boc