Masurile de reducere a deficitului bugetar avantajeaza Romania - Buzek

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 07:22
1517 citiri
Masurile de reducere a deficitului bugetar avantajeaza Romania - Buzek

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a remarcat avantajul Romaniei ca urmare a masurilor de reducere a deficitului bugetar, arata NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn, presedintele PE a remarcat avantajul Romaniei ca urmare a masurilor de reducere a deficitului bugetar. 

"Nu stim adevaratul viitor al Europei. Peste o jumatate de an, peste un an, doi, s-ar putea sa fie un pic mai rau. Romania va fi mai bine pregatita decat celelalte state membre, de ce? Pentru ca voi veniti dupa reforme grele.

Exista o probabilitate destul de mare ca multe alte state membre, in curand, s-ar putea sa fie fortate sa treaca prin reforme similare, doar peste cateva luni sau un an, mai tarziu. Deci veti fi intr-o pozitie avantajoasa", a spus Buzek.

"Asa cum va puteti aduce aminte, am vizitat Romania acum 15 luni, la inceputul reformelor dificile, care au inceput la acel moment, si cred ca ati luat deciziile corecte. Nu pot decat sa sprijin absolut tot ce ati facut pana acum (…) Cetatenii Romaniei sunt de asemenea curajosi, si spun asta cu siguranta faptului ca nu e usor sa mergi si sa depasesti astfel de probleme. 

Trebuie sa avem rabdare daca vrem cu adevarat sa supravietuim si sa obtinem rezultate pozitive", a mai spus presedintele PE, adaugand ca este posibil ca statele membre UE sa fie fortate sa treaca prin reforme similare.

Presedintele Parlamentului European a aratat ca si Polonia a parcurs un drum al reformelor similar cu cel al Romaniei, iar rezultatele au aparut, in beneficiul cetatenilor statului.

La randul sau, primul-ministru Emil Boc a apreciat modul in care presedintele PE a gestionat, intr-o perioada de criza, problematica Parlamentului European, astfel incat PE sa ramana o tribuna a democratiei europene.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali s-a referit la Proiectul Nabucco, premierul Boc subliniind ca Romania este un ferm sustinator al acestuia, extrem de important pentru siguranta energetica a UE si Romaniei.

"Contam pe sprijinul Parlamentului European in deciziile care vizeaza implementarea acestui proiect extrem de important", a mai afirmat primul-ministru.

#presedintele parlamentului european, #masuri reducere deficit bugetar, #deficit, #masuri , #stiri Emil Boc