Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marile termocentralele, redimensionate in 2011

Marile termocentralele, redimensionate in 2011

Marile termocentrale vor fi redimensionate in 2011, pentru a satisface nevoile tot mai reduse ale oraselor, ca urmare a disparitiei consumatorilor industriali mari, iar subventia generalizata la incalzire va fi eliminata si acordata doar celor cu venituri mici, a declarat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

El a afirmat la postul public de radio ca Guvernul este in curs de finalizare a strategiei privind subventiile pentru incalzire, care va fi aplicata din aprilie anul viitor si va pune in practica modernizarea termocentralelor si eliminarea subventiei generale pentru sistemul centralizat de incalzire.

"Aceasta strategie intra in vigoare in aprilie 2011. Ea va face o mutatie capitala in procedura subventiei si in abordarea relatiilor cu autoritatile locale, pentru ca exista foarte multe centrale termice care astazi sunt supradimensionate in raport cu ceea ce ele presteaza.


Nu mai exista marile combinate siderurgice, de exemplu, in marile orase, care sa necesite tot felul de centrale termice foarte mari si atunci ele trebuie redimensionate la nevoile oraselor, iar subventiile sa fie tintite.


Subventiile vor fi alocate doar persoanelor care au nevoie cu adevarat de sprijin din partea statului si nu o subventie generalizata, dar trebuie ca aceste centrale, aceste obiective de investitii din municipii, din judete, sa fie modernizate", a spus Boc.


Premierul a anuntat, saptamana trecuta, ca subventiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe si in acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, aflata in lucru la GuvernTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1328 ori
Citeste mai multe despreboc subventii termocentrale