Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MApN publica tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate

MApN publica tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate


MApN va publica miercuri pe site-ul institutiei tabelele cu datele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate pana la 31 decembrie 2010, dar nu va face public si numele acestora, a anuntat ministerul, marti, raspunzand unei solicitari MEDIAFAX.

Vezi tabelele cu pensiile militare recalculate

Ministerul va posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717 dosare procesate pe baza adeverintelor de venit pana la 31 decembrie, se precizeaza in raspunsul transmis MEDIAFAX.


Ministerul mentioneaza ca isi propune astfel sa demonstreze capensiile militare pentru cei care au cariera militara completa si pensie pana la 3.000 de lei nu vor scadea.


De asemenea, MApN vrea sa arate ca pensiile nu vor scadea ci, dimpotriva, vor creste, in mare parte, si pentru cei cu cariera militara incompleta si pensii pana la 3.000 de lei.


MApN a precizat ca, din ratiuni de confidentialitate si potrivit dispozitiilor legale, nu va posta numele si prenumele beneficiarilor.


Totodata, MApN a mai precizat ca alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesate de la inceputul anului 2011.


Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmeaza sa participe, in 24 ianuarie, la un mars de protest in Bucuresti, scopul fiind de a manifesta impotriva faptului ca institutiile in cadrul carora si-au desfasurat activitatea - MApN, MAI, SRI - refuza sa aplice hotararile ICCJ.


Pensiile fostilor militari au fost in ultima perioada subiect de dezbatere, in contextul recalcularii.


Ministrii au discutat in Guvern despre situatia pensiilor militare, in urma deciziei instantei de suspendare a recalcularii, iar premierul Emil Boc s-a interesat daca se aplica tuturor, fiind informat de Ministerul Justitiei ca hotararea in cauza are un caracter individual.


Instanta suprema a decis definitiv, in 7 ianuarie, suspendarea aplicarii HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, confirmand astfel o sentinta a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010.


Procese similare au fost deschise la Curtea de Apel Bucuresti si la Curtea de Apel Pitesti.


Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor in functie de contributiile platite, guvernantii sustinand ca sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 28594 ori
Citeste mai multe despremapn militari pensii recalculare