Majorarea salariului minim la 800 lei nu este sustenabila

Joi, 28 Mai 2009, ora 09:13
1686 citiri
Majorarea salariului minim la 800 lei nu este sustenabila

Cresterea in acest an a salariului minim pe economie la 800 lei, de la 600 lei in prezent, nu este sustenabila, a declarat, miercuri, Ministrul Muncii, Marian Sarbu, intr-un interviu acordat Reuters, informeaza NewsIn.

"Cresterea (salariului minim, n.r.) la 800 lei nu este sustenabila. Patronatele nici nu vor sa auda de asa ceva", a spus Sarbu.

El a adaugat ca guvernul va continua negocierile cu sindicatele si va avea in vedere o crestere "rezonabila" a salariului minim pe economie, insa a precizat ca majorarea cu 33% a acestuia, ceruta de sindicalisti, este nerealista.

"Sa vedem cum va arata economia dupa sase luni si apoi vom lua o decizie", a completat Sarbu.

In urma cu o saptamana, premierul Emil Boc declara ca nu exclude posibilitatea majorarii salariului minim in a doua parte a acestui an, precizand ca a purtat o discutie in acest sens cu ministrul muncii, Marian Sarbu.

"Am discutat cu ministrul muncii si nu excludem cresterea salariului minim din a doua parte a anului, cand urmeaza sa vedem care vor fi rezultatele economice pe primul semestru", a spus Boc, la iesirea de la discutiile cu sindicatele si cu reprezentantii ministerelor pe tema legii unice a salarizarii.

Cu o zi inainte, ministrul muncii, Marian Sarbu, preciza ca discutiile privind majorarea salariului minim pe economie vor fi reluate cu sindicatele in a doua jumatate a acestui an, si nu in prezent, intrucat revigorarea economiei este insuficienta pentru majorari salariale.

#salariu, #sarbu, #patronate, #sindicate, #ministru, #muncii , #stiri Emil Boc