MAI, pregatit pentru compensarea pretului la energia termica

Joi, 19 August 2010, ora 12:55
1320 citiri
MAI, pregatit pentru compensarea pretului la energia termica

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) este pregatit cu toate variantele de lucru in ceea ce priveste compensarea de la buget a pretului la energia termica, dar acestea vor fi anuntate dupa ce vor fi discutate cu premierul Emil Boc, a declarat joi Liviu Gradinaru, secretar de stat in MAI, potrivit NewsIn.

"Solutiile sunt pentru discutia cu premierul, MAI este pregatit cu toate variantele de lucru. Dupa ce le discutam cu primul-ministru, care ne poate convoca oricand, o sa vi le transmitem", a declarat Liviu Gradinaru.

Acesta crede ca Ordonanta de Guvern 36/2006, prin care se acordau compensari de pret la combustibil cu participare de la bugetul de stat de maximum 45% din pretul combustibilului si de la bugetele locale de minim 10%, nu va abrogata.

"Nu cred ca va fi abrogata pentru ca noi avem doua variante de lucru pe care o sa le prezentam primului ministru si care sunt structurate pe doua paliere. Un palier este pregatirea pentru sezonul rece 2010-2011, iar un palier pentru retehnologizare, care se va face intr-un interval de 12-24 de luni, in functie de solutia aleasa pentru fiecare localitate in parte", a explicat Gradinaru. 

Gradinaru a declarat ca, in ultimele patru luni, MAI a adunat date pentru a face analize, urmand ca pe baza acestora sa aiba loc restructurarea din temelii a sistemului de termoficare, care sa-i perimta acestuia sa se intretina singur.

"Se discuta despre cresterea ajutoarelor pentru incalzire. Pe noi ne intereseaza sa mentinem un pret suportabil pentru populatie si sa producem energia termica intr-un sistem comercial in care cel care produce energia termica sa aiba niste costuri la nivelul veniturilor", a mai spus Gradinaru.

MAI vrea să cumpere mașini noi de poliție de 200 de milioane de lei. Cerere specială de derogare de la Ordonanța Austerității
MAI vrea să cumpere mașini noi de poliție de 200 de milioane de lei. Cerere specială de derogare de la Ordonanța Austerității
Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență prin care cere derogare de la Ordonanța Austerității pentru achiziția de autovehicule și...
#energie, #mai, #pret, #termica , #stiri Emil Boc