Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Linia de metrou Dr Taberei-Universitate se construieste cu bani de la BEI

Linia de metrou Dr Taberei-Universitate se construieste cu bani de la BEI

Ministerul Finantelor a fost mandatat, miercuri, de Guvern sa contracteze de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) o transa de imprumut in valoare de 370 milioane euro, pentru constructia liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, a anuntat premierul interimar, Emil Boc

"Am batut primul tarus pentru a aduce prima finantare acestui proiect', a spus Boc, la un post TV.

El a amintit ca lucrarea ar urma sa fie finalizata in 2015.

Proiectul magistralei Universitate-Drumul Taberei, realizat din credite externe si alocatii bugetare, este estimat la aproximativ 900 milioane euro.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, in luna iulie, ca intentioneaza ca restul de finantare externa pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate sa fie asigurat tot din imprumuturi acordate de Banca Europeana pentru Investitii.

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri si 14 statii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2, iar de la Piata Universitatii va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1948 ori
Citeste mai multe despreguvern finante bei metrou bani