Legea salarizarii unice va fi adoptata saptamana viitoare

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 00:53
3530 citiri
Legea salarizarii unice va fi adoptata saptamana viitoare

Executivul va relua luni discutia privind Legea-cadru a salarizarii unice si a Legii de aplicare in 2011 a acesteia, dupa ce formele lor vor fi agreate cu Fondul Monetar International, potrivit Newsin.

"Formele finale vor fi adoptate de Guvern luni si vor fi trimise la Parlament pentru procedura de angajare a raspunderii", a spus Muntean.

Decizia finala a fost amanata datorita faptului ca este necesara discutarea lor cu partenerii financiari internationali.

La randul sau, ministrul Muncii Ioan-Nelu Botis a evitat sa ofere cifrele exacte privind cresterile salariale din sectorul bugetar si nivelul salariului minim invocand faptul ca aceste cifre urmeaza sa fie negociate cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. "Maine vom avea consultari cu partenerii externi pe aceasta lege si in functie de aceste consultari luni dimineata, vom avea o discutie finala pe Legea salarizarii (...) Maine se va trimite draftul partenerilor externi. Se negociaza, asa ca nu as putea sa va dau astazi o valoare", a declarat Botis.

Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creste cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coalitiei, potrivit unor surse parlamentare.

Premierul Emil Boc a anuntat deja ca Legea salarizarii unitare va fi luni pe masa Birourilor permanente reunite, pentru stabilirea calendarului asumarii raspunderii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#legea salarizarii, #sectorul bugetar, #salariul minim, #guvern , #stiri Emil Boc