Legea parteneriatului public-privat, varianta imbunatatita a legii concesiunilor

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 13:56
1726 citiri
Legea parteneriatului public-privat, varianta imbunatatita a legii concesiunilor

Premierul Emil Boc propune ca viitoarea lege a parteneriatului public - privat sa fie intocmita prin modificarea Legii concesiunilor care reglementeaza, in prezent, realizarea parteneriatelor public-private, transmite NewsIn. 

Boc a spus ca la nivel guvernamental se lucreaza la legea achizitiilor publice.

"Un grup de lucru constituit la Ministerul Finantelor, impreuna cu Autoritatea Nationala de Reglementare a Achizitiilor Publice, lucreaza la perfectionarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, pentru eliminarea potentialelor surse de abuzuri.

Ministrul Blaga ne-a explicat ca se vine la licitatii cu un pret sub cel din caietul de sarcini, din studii de fezabilitate, iar actuala legislatie nu este destul de flexibila pentru a putea alege cea mai buna solutie", a declarat Boc, vineri, la sedinta Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din Romania, care a avut loc la Primaria Cluj-Napoca.

Premierul a facut un apel la primarii prezenti in sala sa incerce sa evite situatiile in care licitatiile se prelungesc.

Tot vineri, premierul a afirmat ca parteneriatele public-private pot ajuta foarte mult cresterea economica, motiv pentru care legea concesiunilor va fi probabil schimbata in segea parteneriatului public-privat, in cadrul discutiilor din grupul interministrial care perfecteaza legea.

"Ma gandesc sa propun modificarea denumirii legii concesiunilor in legea parteneriatului public-privat pentru a da un semnal ca aceasta este un rezervor extraordinar de crestere economica a tarii./.../

Trebuie fructificat acest avantaj al parteneriatului dintre componenta publica si cea privata in realizarea unor obiective majore de investitii.

De aceea, voi analiza chiar schimbarea denumirii legii, pentru ca acum cupola sub care se realizeaza acest parteneriat este legea concesiunilor.

Exista aici retineri fata de aplicarea parteneriatului public-privat, spunand ca regimul concesiunilor nu este suficient reglementat.

Vom adopta o lege curata, directa, a parteneriatului public-privat, iar daca raman domenii neacoperite, vom mai face una separata", a afirmat Emil Boc.

Premierul a spus ca Executivul va aplica instrumentrul parteneriatului public-privat in domeniile infrastructura, energie sau sanatate pentru ca "este un instrument care a cladit UE din punct de vedere al infrastructurii".

"Nu vad de ce nu ar putea cladi si infrastructura din Romania", a spus Boc. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#boc, #concesiuni, #legea, #privat, #public , #stiri Emil Boc