La Arad va fi construit un Parc IT

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 09:49
987 citiri
La Arad va fi construit un Parc IT

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, ca la Arad se va construi un Parc IT, in urma unui parteneriat care va fi incheiat intre Ministerul Comunicatiilor, Primaria municipiului si Consiliul Local, transmite corespondentul NewsIn.

"Vom sustine construirea unui Parc IT, pe baza parteneriatului pe care Primaria si Consiliul Local il are cu Ministerul Comunicatiilor si vom sustine o industrie care este performanta si care are viitor in Romania", a declarat Emil Boc.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a precizat ca Parcul IT va fi construit intr-o zona industriala a orasului, unde administratia va pune la dispozitie terenul necesar realizarii acestei investitii. Nici premierul si nici primarul Aradului nu au mentionat data la care vor incepe lucrarile la Parcul IT si nici valoarea investitiei care se va realiza.

Premierul Emil Boc a mai spus ca, la Arad, printr-un parteneriat cu Ministerul Turismului, va fi sustinut un proiect de investitie care prevede forarea unui put de apa termala.

"Eu cred in acest proiect, avand in vedere potentialul pe care il are zona", a afirmat premierul.

De asemenea, Boc a mai mentionat ca la Arad va fi construit un campus scolar.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor Radu Berceanu au inaugurat, marti, tronsonul Nadlac-Arad, de pe DN 7, unde au fost executate lucrari de consolidare. Valoarea lucrarilor executate pe tronsonul Sebes-Nadlac este de 739,5 milioane lei, din care 435,5 milioane lei este valoarea lucrarilor executate pe tronsonul Nadlac-Arad. Lungimea totala a tronsonului Sebes-Nadlac este de 267,7 kilometri, din care 157,6 kilometri sunt in judetul Arad.

#Arad, #Parc, #It, #Boc , #stiri Emil Boc